Mobiliteitsplan

Binnenkoer Stadhuis Mechelen
Grote Markt 21, 2800 Mechelen

Met de bus

Het centraal station ligt op wandelafstand van de Grote Markt, maar er rijden ook voldoende bussen van de pendeldienst (nr. 1) tussen beide locaties. De Centrumpendel vertrekt op perron 11 richting Grote Markt. Als je van de Grote Markt naar het station wil, neem je best de pendelbus op de Schoenmarkt of Veemarkt.

Het is ook mogelijk om andere bussen te nemen naar de Veemarkt. De Veemarkt is maar 255m wandelen naar Mechelen Culinair. Hiervoor moet u de bus nummer 1, 2, 5, 500, 508, 550, 551, 552 of 558 nemen.

Met de trein naar Mechelen Culinair

Door zijn centrale ligging is Mechelen Culinair vlot bereikbaar per trein vanuit zowat alle Belgische. Vanuit Brussel, Leuven en Antwerpen sta je in 20 minuten in de stad. Mechelen heeft 2 stations: station Mechelen en station Mechelen-Nekkerspoel. Beide stations bevinden zich op wandelafstand van het stadscentrum (Mechelen Culinair). Vanuit Mechelen is het ongeveer 15 minuten stappen tot aan Mechelen Culinair, terwijl je er vanuit Mechelen-Nekkerspoel amper 10 minuten over doet.

Met de fiets

Fietsenstallingen vind je overal in de stad terug: in winkelstraten, aan openbare gebouwen en aan de beide stations. Je kan er je fiets gratis plaatsen en opnieuw weghalen.

Mechelen Culinair voorziet ook een fietsenstalling in het binnenkoer van het stadhuis.

Bewaakte fietsenstallingen vind je aan het station van Mechelen. Je meldt je hiervoor aan bij het Fietspunt, aan de voorzijde van het station tussen het stationsbuffet en de bewaakte fietsenstalling.

Met de auto naar Mechelen Culinair

Mechelen is gelegen langs de E19, in het centrum van Vlaanderen en halfweg tussen Antwerpen en Brussel. Dit maakt Mechelen vlot bereikbaar met de auto.

Parkeren

Grindparking: Vanuit de grindparking (gelegen tussen de cinema en de nekker) zal Land Rover / Jaguar zorgen voor een privé shuttle naar Mechelen Culinair. Deze service zal beschikbaar zijn vanaf 12:00 uur tot 22:00 uur op zaterdag en zondag.

Parking Douaneplein: Ca. 1 km of 10 minuten wandelen naar het centrum

Gratis randparking, op route shopping shuttle

Parking Grote Markt: 110m van Mechelen Culinair

Parking Rode-Kruisplein: 20m van Mechelen Culinair

Parking Inno: 120m van Mechelen Culinair

Parking Kathedraal: 300m van Mechelen Culinair

Parking Lamot: 450m van Mechelen Culinair

Parking Veemarkt: 350m van Mechelen Culinair